tirsdag den 22. juli 2008

Endelig kom solen

Endelig holdt regnen og blæsten op og solen skinner fra en næsten skyfri himmel; se, det er dansk sommer når det er bedst og som jeg kan li' det.

Vi flyttede i sommerhus i torsdags og regner med at blive indtil skoleferien er slut. Vi plejer at bo her hele skoleferien, men pga vores ferie og andet rejseri, er vi altså først flyttet herned nu. Vi har praktisk talt ikke været her i seks uger og det ses at ukrudt, rådyr og dræbersnegle har udnyttet, at de har været alene hjemme. Persillen er væk, de fleste ærteblomster er spist og det samme er Astilberne og liljerne. Til gengæld er her ufattelige mængder ukrudt i alle højder og faconer. Det er jeg nu igang med at nedkæmpe - det tager sin tid med knap 4000 kvadratmeter grund, men hvis vejret og min energi holder, er her rigtig fint igen engang i næste uge. Jeg tager et stykke af gangen og det er en kæmpe stor nydelse at se forskellen, når det vildtvoksende ukrudt er fjernet - jeg bliver næsten helt høj af det.

Regnvejr er jo ikke kun skidt, for regnvejr er strikkevejr, så jeg har fået strikket en del. Debbie Bliss silke toppen er endelig blevet helt færdig og ligger nu til tørre i det lune vejr udenfor. Den er strikket i cremefarvet Pure Silk fra Debbie Bliss. Pinde 3,75. Jeg synes den er blevet ret fin med den dybe halsudskæring og de små vingeærmer. Lidt mere figur-strik ville nok have været mere optimal til min krop, men ikke destomindre tror jeg den bliver et hit. Det er første gang jeg strikker i ren silke og jeg er vild med det. Det bliver bestemt ikke sidste gang og jeg har allerede drømt en sort silke top op; det vil lige være mig.Jeg har også fået taget et ordentligt ryk på en stola (lyder damet, men det hedder det vist!) i Helens Lace fra Lornas Lace.

Det er et projekt som har ligget dødt et stykke tid; sikkert fordi jeg er noget usikker på om garnet eller nærmere farverne overhovedet passer til projektet. Garnet er smukt håndfarvet i nogle af mine absolutte yndlingsfarver: pink, orange og lilla, men egentlig tænker jeg, at stolaens mønster passer bedre til kølige blå-grønne nuancer. Men uanset, så skal den laves færdig nu. Der er flere nye teknikker for mig i projektet. Stolaen strikkes i to halvdele, som derefter skal strikkes sammen og det har jeg ikke prøvet før. Og så skal det blokkes - også en ny ting for mig, så det bliver lidt sjovt at prøve.

Nu vil jeg gå ud i solskinnet og genetablere en smule af den tabte feriekulør.

Ingen kommentarer: