torsdag den 28. februar 2008

På vej til Lucca

Vi skal til Lucca i eftermiddag og glæder os helt vildt. Vi har ikke været der siden august og savner byen, stemningen, lydene, duftene og er naturligvis også spændte på om alt er i orden i lejligheden efter mange lejeres ophold.

Inden vi tager afsted skal jeg lige nå at gøre evighedsprojektet: ponchoen til Olivia færdig, ud at købe noget rejsevenligt strikketøj, en skønhedsbehandling i klinikken nede i vores gård. Og så, hvad der sikkert bliver udskudt til sidste øjeblik, hadeopgaven: at gøre klar til at Olivia kan sende seks breve med klistermærker til klistermærkeklub venner. Føler mig lidt som et gidsel, når den slags kædebreve rammer, men hvem har hjerte til at sige nej til at fortsætte kæden........ så pas på derude; fem invitationer til klistermærkeklubben er snart på vej.

Tjekkede lige DMI; der er sol og 15-18 grader i Lucca idag :-)

onsdag den 27. februar 2008

Isoleret

Min internet forbindelse har været "død" fra mandag morgen til nu; dvs. næsten tre dage uden mulighed for at modtage/sende mail og uden mulighed for at komme på internettet. En helt uvant og provokerende oplevelse - Jeg plejede jo at være på en arbejdsplads, hvor den slags altid fungerede (sådan husker jeg det ihvertfald lige nu), men nu hvor jeg bare er mig selv, er jeg helt afhængig af TDC's servicekoncept = et par dages ufrivillig isolation.Olivia bestilte et par håndvarmere og valgte selv garn fra restekurven og hun har selv designet rækkefølgen i striberne. Hun er tilfreds med resultatet og så er jeg også.....

søndag den 24. februar 2008

Søndag og vin og mad


Igår blev endnu et lille hyggeligt projekt afsluttet og afleveret; trøjen til lille søde Lærke. Strikket i Bambi på pind 2,5.

Vi er stået tidligt op idag, så vi har tid til en lang søndag morgen i slowmotion og badekåbe - Niels's hjemmelavede smooties, stakkevis af aviser, strikketøj og Olivias tegnefilm.

Vi har endelig fået de vinkøleskabe, som Niels har drømt om i årevis, så nu kan vi nedlægge den interimistiske vinkælder i et ikke særligt charmerende rum under vores ejendom. Klokken 12 kommer et hold venner og så skal der slæbes vin op på fjerde sal. Niels mener, at der er knap 1000 flasker! Drengene skal slæbe mens pigerne laver Osso Buco og risotto og holder styr på børnene og så burde vi være klar til italiensk storfamilie søndagsfrokost kl 14. Vi bliver 11 plus 6 børn. Det bliver en dejlig søndag.

torsdag den 21. februar 2008

Foråret udsat

Det er torsdag og der kommer rengøring. Det betyder, at hele morgenen går med oprydning; tør næsten ikke tænke på, hvordan her ville ende med at se ud, hvis vi ikke var presset til grundig oprydning en gang om ugen.

Foråret er vist aflyst i denne omgang. I hvert fald er den høje himmel og forårslyset væk igen og det er blevet koldere. Jeg kan ikke fordrage kulde, men det kan dræbersnegle heldigvis heller ikke, så nogle dages hård frost vil lette sommerens "udryd dræbersneglene" mission.
På vej til sommerhuset i weekenden nåede jeg lige forbi Isabella Smith og købte blomsterfrø og lidt andre nødvendige småsager. Købte rigtig mange ærteblomst frø og havde tænkt at forspire dem allerede nu, så jeg kunne få ærteblomsterflor tidligt. MEN der står på posen, at frøene skal sås i potter udenfor i marts og forspiring indendørs anbefales ikke - det har jeg ellers gjort tidligere. Sidste år gjorde jeg faktisk, som der sår på posen, og ærteblomsterne blev helt fantastiske (altså de, som ikke blev ædt af dræbersnegle eller rådyr!); de blomstrede bare først meget sent og det vil jeg jo gerne have anderledes i år. Måske jeg såede senere end marts? Tror jeg vil ændre planen, droppe den indendørs forspiring og så frøene udendørs i starten af marts.

onsdag den 20. februar 2008

Forårsgrøn


Færdig med den forårsgrønne bluse, som længe har ventet på at blive syet sammen. På billedet ser det ene ærme længere ud end det andet; det er det ikke! Den er strikket i Champagne fra Gepard og opskriften er fra Uldstedet. Mener, at jeg har strikket den lidt længere end opskriften, men yderligere længde ville have været fint.

Øv

Øv, øv, jeg skulle have været til studie øvegruppe hele dagen, men vågnede op med drøn ondt i halsen. Nu troede jeg lige, at jeg var helt frisk igen. Og jeg er langt bagud med øve timerne!

Men, så kan jeg jo bruge dagen til at læse lidt af pensum, kigge på halvfærdige strikkeprojekter, aftale møde med revisoren, hente Amazon.com bøger på posthuset, og.......

tirsdag den 19. februar 2008

Op på hesten igen

Så er projekt "Fit" på sporet igen. Fitness centeret har været svigtet i over to uger; først fordi jeg var optaget af et intensivt yoga og meditationskursus og derefter pga en fæl hel uges influenza. Igår havde jeg vældig travlt med at strikke og kunne uden større anstrengelser overbevise mig selv om, at jeg da vist stadig var lidt for syg til fitness.

Tog en halv time i rask trav op ad stejl bakke på løbebåndet. Maskinen kvitterede med 405 kalorier forbrændt. Og så lidt styrketræning oveni. Uhhh, det er godt for samvittigheden. Og så gik jeg da forresten også rundt om Sortedamssøen med Helle i formiddag.....

mandag den 18. februar 2008

Og der strikkes......

Det har været en af de dage, hvor det mildt sagt har været svært at løsrive mig fra det nye strikkeprojekt - Lotte jakken fra Rowans Studio 3.

Måtte hele tiden liiiige strikke et stykke mere, så jeg måske idag kunne nå at se hvordan det bliver når de tre ryg stykker strikkes sammen.

Det skal jeg nok nå; om ikke andet så mens jeg nyder en af heltinderne, Helen Mirren i Prime Suspect kl. 21.55.


Fra turist til indbygger

Hmmm, så er jeg blevet indbygger i blogland efter at have været turist i en lille uges tid. Er spændt på, hvad det vil vise sig, at jeg har bevæget mig ud i efter relativt impulsiv inspiration.

For en uge siden anede jeg dårligt om bloglands eksistens, men under web søgning efter en frakke strikkeopskrift, kom jeg via cyberspaces sære veje ind på strikkeglade kvinders blogs og der åbenbarede sig en forunderlig og inspirerende verden af web aktive strikke entusiaster. En fantastisk opdagelse for mig, som har været ensom strikker nærmest hele mit liv.

Og som det oftest sker, når jeg opdager noget nyt: sådan een må jeg også have! Således også en blog og den er hermed bragt til verden.

Hvad jeg vil bruge den til? Tjaaa, det ligger ikke krystal klart endnu (og bliver det måske aldrig), men lige nu er tanken at skrive om alle mine små projekter. En mentalhygiejnisk proces for mig selv, men jeg håber også at kunne inspirere andre og meget gerne få ideer og inspiration tilbage.

Min rejse i blogland er startet........