søndag den 27. april 2008

La Santa - det holder

Vejret og vandet er fantastisk og vi svælger i muligheder for fysisk udfoldelse og afslapning. Der er næsten ikke den aktivitet, som ikke kan prøves her. Lige fra Tai Chi og Wellness center til Triatlon. Den side af sagen er eminent på La Santa Sport. Indtil nu har jeg svømmet 1000 meter i den olympiske pool hver morgen, haft en times Fitball træning, været i fitness centeret samt i wellness centeret med lækker massage spa, koldt vands bassin, dampbad og "relax" rum. Imorgen har jeg planlagt 1 km morgensvømning, en times yoga, en times body toning samt en gang hydromassage i wellness centeret. Måske kan jeg også nå en gang. Resten af tiden går med afslapning ved poolen, minigolf og bare ingenting.

Eneste væsentlige klagepunkt her er supermarkedet, som er uforskammet dyrt og dårligt (meget lille udvalg og halvfordærvede grøntsager). Det virker som om de ikke kan se anden mulighed for at tjene penge end at udnytte, at der ikke er andre indkøbsmuligheder i miles omkreds. Det ville have været dejligt, hvis de også så en ide i at tjene penge ved at have ordentlige varer i butikken. For mig, som gerne vil have mad af ordentlig kvalitet hver dag, kan det supermarkedets standard faktisk afholde mig fra at komme igen. Og jo, der er skam restauranter på La Santa Sport og det skal da også prøves en aften eller to, men de fleste dage vil vi helst lave mad selv; det er mere afslappende.

Men bortset fra supermarkedet, så holder konceptet altså fuldt ud. Heldigvis er der fire dage endnu.

torsdag den 24. april 2008

Ferie igen

Så er der pakket og Olivia og jeg er klar til at tage på ferie imorgen tidlig; meget tidlig. Vi skal op omkring klokken 5 for at køre i lufthavnen 6.30 og så er vi på La Santa Sport på Lanzarote tidligt på eftermiddagen. Vi skal på ferie med min mor og far - Niels bliver hjemme og passer arbejde. Olivia har talt dage ned den sidste måned. Hun glæder sig helt vildt og det gør jeg faktisk også.

Jeg tager PC'en med, så jeg kan opdatere bloggen, hvis der altså er netværksforbindelse på La Santa Sport.

tirsdag den 22. april 2008

Louisa tørklæde


Så blev Louisa tørklædet færdigt og foræret væk. Opskriften er fra Sommerfuglen og det er strikket på pind 4,5 i striber på den lange led med Rowans Kid Haze og en effekt garn fra Debbie Bliss. Kid Haze striben er strikket med "forlængede" masker, som jeg ikke havde prøvet før. Desværre trækker den ene side lidt skævt fordi opslåningen er blevet en smule for stram. Jeg slog endda op på to pinde, hvad jeg ellers ikke plejer. Men bortset fra det blev det et fint tørklæde, og det er helt sikkert ikke den sidste Louisa fra min hånd.

søndag den 20. april 2008

Udfordringer

I løbet af weekenden gik det op for mig, at børnehaven har lukket mandag og tirsdag! Pædagogiske lukkedage, kalder de det. Jeg kalder det en pludselig udfordring. Heldigvis kunne og ville mormor og morfar gerne træde til og Olivia blev afleveret i Helsingør ved frokosttid. Olivia var salig over at skulle sove TO GANGE i paradis. I Olivias optik er der kun én ting som er endnu bedre: hun og jeg skal en uge på Lanzarote med mormor og morfar på fredag. Jeg synes nu også, at det er mere end i orden.
Tog i sommerhuset for at fordrive eftermiddagen med lidt havearbejde. Foråret er for alvor ankommet og det er jo skønt, men ukrudtet har det desværre også rigtig godt med foråret. I forårssolens klare skær så udkrudtets omfang ganske enkelt helt uoverskueligt ud, især fordi der går minimum to uger før jeg har mulighed for at gøre noget alvorligt ved det. Ingredienserne i haveprojektet er:
  1. Cirka 4000 kvadratmeter grund
  2. En grundejer ramt af haveambitioner men som befinder sig andre steder det meste af tiden
  3. Mange søde rådyr som elsker at ødelægge buske og træer og æde blomsterne
  4. En massiv hær af dræbersnegle som spiser alt det rådyrene ikke kan lide

Sådan en cocktail er vist dømt til at blive en udfordring. Jeg må endnu engang tænke nye løsninger på bunddække som kan overleve længe nok til at være et effektivt værn mod ukrudtet. Lige nu ser det uoverskueligt ud, men der plejer heldigvis ikke at gå længe før modløsheden bliver konverteret til stædig plan.

Strikkeriet går heldigvis forrygende. Louisa tørklædet er færdigt og ligger udspændt til tørre - billede følger senere. Er godt i gang med ryggen på Lolita trøjen. Den er rigtig hyggelig at strikke på og giver lidt udfordring med de mange snoninger og knopper. Jeg strikker på pind 3,75 i Debbie Bliss Prima (80% bambus, 20% uld), som er en fornøjelse at strikke med.fredag den 18. april 2008

Syndigt på en helligdag

Niels er på messe i Frankrig og Olivia har været hos en børnehave veninde det meste af dagen, så jeg har haft frit spil til timevis i sofaen med strikketøjet. Bobble sweater er klar til montering, men det er jo sjovere at starte nye projekter, så jeg er gået igang med et hurtigt halstørklæde til en veninde, Debbie Bliss Lolita trøjen samt en karklud! Og så måtte jeg selvfølgelig lige bruge noget tid på at surfe opskrifter, garn og strikke værktøj på nettet! Er forelsket i Knit Pick Harmony sættet; har kigget på det mange gange og kan mærke, at det ikke varer længe før jeg overgiver mig. Strikkomanien er vist ved at tage overhånd; ethvert ledigt minut bliver efterhånden konverteret til strik.

Lige nu er svider den sorte samvittighed. Jeg kom til at glemme alle de gode intentioner og hoppe på en Dominos pizza til aftensmad. Olivia elsker, når vi gør den slags "uartige" ting, når far ikke er hjemme. Pizza er én ting, men Dominos er nok de værste - de sejler bogstavelig talt i ost og fedtstof - lyder ikke rart, men smager godt. Dominos pizza er meget fjernt fra principperne i islændingens bog og slet ikke i tråd med mine intentioner om at leve sundt og kun spise ordentlig kvalitet, så jeg får fuld valuta for kalorierne. Jeg føler mig syndig og uartig. Det må vist dulmes med et glas god Alsace vin.

onsdag den 16. april 2008

Færdig som stress coach og et styk strik færdig

Jeg afsluttede sidste modul af min stress coach uddannelse idag, så nu kan jeg med god samvittighed tilbyde coaching i relation til stress. Om, hvordan og hvornår jeg vil udbyde stress coaching, er jeg ikke afklaret omkring, men det regner jeg med at blive i løbet af de næste måneder.
Og så er jeg blevet færdig med Rowans The Tailored Waistcoat. Strikket på pinde 3,75 i Rowans All Seasons Cotton. Jeg er glad for den og er sikker på, at den nok skal blive godt brugt. Men hvis jeg skulle lave den igen, ville jeg gøre den en smule smallere. Strikkefasthed og mål passer med opskriften, så det må være modellen, som jeg synes skulle være lidt mere "slimline".


mandag den 14. april 2008

Ikke lige mig

Jeg vil så gerne strikke til Olivia, men har forlængst erkendt, at det er spildte kræfter, hvis hun ikke helt selv vælger model, garn og farve. I måneder har jeg præsenteret hende for mange, mange modeller i dyrt indkøbte bøger med børnestrik, på nettet, i garnbutikker, etc. Hun siger enten blot "Nej" eller det lidt mere sofistikerede "Den er pæn, men den er altså ikke lige mig; troede du virkelig det, Mor?" Men i weekenden fandt hun i et Rowan Studio hæfte tre modeller, som hun gerne vil have. Hun har valgt, at jeg skal strikke denneher først:

Hun vil ikke have bæltet på, men har gjort udtrykkeligt opmærksom på, at det er meget vigtigt, at den kommer til at falde udover skulderen ligesom på billedet. Jeg havde nu godt luret, at det nok var de flashy modeller, som tiltrækker hende; udtrykket i billeder af børnestrik er vist for tuttenuttet og barnligt for en Hannah Montana fan, som Olivia. Hun fylder først 6 i slutningen af maj!

Nå, men Olivia har valgt garn, som jeg vil bestille idag og så skal jeg igang med at regne masker for at få opskriften skaleret ned til Olivias størrelse.

Weekenden er gået med mange forskellige aktiviteter: Køge Svømmeland (rædselsfuldt sted - ikke lige mig, men Olivia elsker det), middag hos venner, studie øvegruppe og ikke mindst hårdt havearbejde ved sommerhuset.

For fire år siden anlagde jeg et bed i den ende af vores grund som ligger tættest på stranden. Yndigt så det ud med blåt bjørnegræs, husløg og stenurt, men for hvert år er det blevet vanskeligere og vanskeligere at fastholde det pæne indtryk. Uautoriserede græsser bemægtiger sig konstant plads i bedet og det er et sandt helvede at få det fjernet. Nu har jeg besluttet at opgive den ulige kamp. At få ryddet op i bedet een gang for alle og derefter tilføre nogle planter, som kan klare sig i kampen mod græsserne. I weekenden startede jeg på opgravningen af alle de græstuer, som skal væk - det er hårdt arbejde, som egentlig ikke lige er mig og jeg orkede da heller ikke at gøre det færdigt. Jeg håber at afslutte gravearbejdet på fredag. I mellemtiden kan jeg hygge mig med at lægge planer for, hvilke planter der skal i bedet.

torsdag den 10. april 2008

Forkælelse på en mærkedag

Det er lykke at have mulighed for langsomme morgener som denne morgen, specielt når aftenen igår blev tilbragt med gode venner og vi kom lidt sent i seng. Og heldigt, at denne uge ikke er "skov uge" for Olivia og hun behøvede derfor ikke at møde inden kl 8 for at komme med børnehavebussen til skoven ved Allerød. Hver tredje uge bliver de hjemme i børnehaven på Østerbro og så kan vi som idag slentre langsomt og sent til børnehaven; det er så hyggeligt for vi snakker så godt på den lille tur.

Resten af dagen idag er også til forkælelse har jeg tænkt. Ordne småting herhjemme i laaangsomt tempo, strikke til en lækker kop te, en tur i fitness centeret med lang sauna tur med æteriske olier på kroppen, ansigtsbehandling, ose lidt rundt i specialbutikkerne i nærheden og købe ind til lækker mad til i aften. Det er idag 10 år siden Niels, efter få måneders bekendtskab, friede til mig i regnvejr i Venedig og mit liv var ændret for altid. Vi fejrer det imorgen, men lidt kan vi nok ikke lade være med at gøre i aften også...... måske en badekarsterapi med champagne.

På vej hjem fra børnehaven kunne jeg ikke stå for disse skønne Gerbera i et par af yndlingsfarverne, så nu står de og lyser op i stuen.

onsdag den 9. april 2008

Psykedelisk poncho


Olivias psykedeliske poncho er blevet færdig og har med stolthed været på i børnehaven. Jeg tænkte mit om farvekombinationen, da Olivia udvalgte farverne, men jeg må indrømme, at hun så rigtigt. Ponchoen er blevet flot og fræk og der er helt sikkert ikke andre på Østerbro med sådan en poncho.


tirsdag den 8. april 2008

Bonus må der til

Jeg har besluttet, at genoplivning af mit fitness bonus program vil være godt for mig og min krop. Inspireret af en kollega indførte jeg bonus programmet, da jeg for halvandet års tid siden for gud ved hvilken gang besluttede, at nu skulle motion være en fast og regelmæssig del af mit liv. Inderst inde troede jeg ikke på, at bonus programmet ville have nogen effekt - man er vel hævet over den slags primitive lokkemidler. Til min overraskelse virkede det motiverende og var klart medvirkende til, at jeg nærmest for første gang i mit liv lykkedes med at holde fast i regelmæssig motion over en længere periode. For nogen tid siden droppede jeg bonus programmet, for man bør vel kunne klare at holde gejsten oppe uden den slags simple tricks!! Men nej, jeg må erkende, at jeg nu er ved at være lidt for hurtig til at finde den "gode" grund til at springe over....... bare idag. Bonus programmet må på banen igen. Programmet er simpelt:
  • Motion i mindst 30 minutter giver 1 point
  • Ved 25 point må jeg købe en lækker ting til mig selv

Jeg vil holde styr på pointene med mit Fitness Bonus-meter i højre side af bloggen. Programmet starter med tilbagevirkende kraft fra igår, så jeg straks kan registrere det første point. Og nu vil jeg gå i tænkeboks og finde ud af, hvilken lækker ting de første 25 point skal udløse.

søndag den 6. april 2008

Forår

Mens vi har været på skiferie, har fragtmanden afleveret et nyindkøbt terrassebord udenfor sommerhuset, så vi tog derned for at sætte bordet i garagen. Det dejlige forårsvejr fristede til at blive hele eftermiddagen og få årets første jord under neglene.

Seks poser ærteblomst frø blev sået og dækket til med beskyttende fiberdug. Jeg er vild med ærte-blomster og glæder mig til at følge dem fra frø til smukt blomsterflor.
Jeg fik klippet lavendlerne og den store citronmelisse ned og fjernet visne grene og stængler fra stauderne. Undervejs dræbte jeg fem dræbersnegle og dermed er årets passionerede jagt på dræbersneglene skudt igang!

Niels lagde kartofler og slog græsset for første gang i år.


lørdag den 5. april 2008

Hjemme igen

Så er vi hjemme igen efter en dejlig uge med sne og ski om dagen og lange hyggelige aftener med god mad og vin samt talløse spil Matador, Besserwisser og Risk. Jeg fik også strikket en del; nåede rundt regnet 70% af Bobble Rib Sweater fra Debbie Bliss samt ca. 20% af en Heartstrings stola (Scotch Thistle Lace Stole).

Ind imellem fandt jeg også tid til at læse i "10 år yngre på 10 uger" og jeg er blevet vældig inspireret til at følge en del af hendes principper i hverdagen, fx. undgå sukker og hvidt mel, sørge for at få olie hver dag, begynde at tage kosttilskud, holde fast i den gode rytme med motion, etc. I mit liv fylder god mad og vin meget i relation til livsglæde og -kvalitet, så jeg vil aldrig kunne følge programmet fuldt ud (forstår egentlig ikke, hvis der er nogen der kan), men en del af punkterne lyder så logiske og overkommelige, at det må prøves. Første step er er bestille de forskellige anbefalede kosttilskud. Det vil jeg gøre i aften.