onsdag den 28. maj 2008

Ydre og indre vejrudsigter

Fra idag og de næste fire dage er jeg på undervisningsmodul på psykoterapeut studiet på dejlige Drueholm, så opmærksomheden er rettet mod mit eget indre barometer krydret med teoretiske lektioner. Modulets overskrift er "Mestring. Hvordan vi styrker selvansvarligheden og evnen til at mestre vores eget sind" Er spændt på, hvilket skridt det giver mig på min rejse.

Olivia har fødselsdag på fredag; hun har talt ned i ugevis og er ved at gå til af spænding. Som vanligt har vi inviteret til stort fødselsdags arrangement i sommerhuset på lørdag og som altid betyder det daglig nervepirrende læsning af vejrudsigter i ugen op til. Landsudsigten er helt ekstraordinært smuk for lørdag (25-30 grader), men, men, men for sydsjælland siger den kraftig østenvind og 15 grader - ikke nogen god kombination, når man bor på en grund, som er helt åben mod Østersøen.

Nå, men udsigten kan vel stadig nå at ændre sig og det er i hvert fald sikkert, at jeg kan ikke gøre noget ved det............. og, det er vist selvansvarlighed at lade være med at tage ansvaret for andet end det jeg selv kan gøre noget ved :-)

mandag den 26. maj 2008

The Eyelet Tunic i Olivia størrelse


Det regner, så sommerhusplanen er droppet til fordel for en fridag med Olivia. Vi har aftalt at gå i biografen, men først benyttede jeg lejligheden til at få Olivias sommer bluse færdig. Olivia valgte modellen på grund af den bare skulder, som hun synes er SÅ smart! Modellen er Rowans The Eyelet Tunic, som jeg har skaleret fra voksen størrelse ned i Olivia størrelse. Strikket i Jo Sharps Soho Summer på pind 4.

Olivia er tilfreds; blusen er blevet lige som hun forestillede sig og er straks taget i brug.

søndag den 25. maj 2008

HURRA

25 ganges motion og jeg har indtjent min bonus. Det føles rigtig, rigtig godt på alle måder. Vil imorgen bestille tid til karsprængnings behandling.

Weekenden er som vanligt forsvundet alt for hurtigt i gode menneskers selskab. Fredag til middag hos venner; lørdag til 50 års fødselsdagsfest og idag det meste af dagen hos svigerforældrene i Holbæk. Jeg har haft alt for lidt tid til at strikke videre på Lolita trøjen. Benyttede lejligheden på bilturen til Holbæk, men da jeg tabte snoningsnålen ned mellem sæderne og måtte opgive at få den op igen........ ja, så var det bal forbi. Ryggen og en halv forstykke side er færdig - der er lang vej igen og planen om at få den færdig til ferien virker mere og mere urealistisk.

Har lige tjekket vejrudsigten på DMI's hjemmeside. Regn imorgen! Øv, jeg havde planlagt at tage i sommerhus og nyde ukrudtslugning og det gode vejr. Ukrudtslugning er vel stadig en mulighed :-)

torsdag den 22. maj 2008

One to go

Har været flittig i fitness både igår og idag, så nu mangler jeg kun en enkelt gang og jeg har tjent og fortjent min BONUS. Forhåbentlig bliver det så imorgen jeg skal beslutte, hvad bonus skal være. Jeg har fundet på endnu en ting det kunne være og det kunne meget vel blive vinderen. Har længe pønset på at få behandlet lidt karsprængninger fx på denne klinik og det kunne jo være en fin bonus i forfængelighedens hellige navn.

Jeg holder fri idag og er taget i sommerhus for at luge ukrudt. Vi har ikke være her i næsten to uger, så det er meget synligt, at ukrudtet har nydt det gode vejr lige så meget som os mennesker.

tirsdag den 20. maj 2008

Ingen bonus idag

Det viste sig, at jeg havde glemt badedragten i sommerhuset, så jeg måtte opgive svømmeturen. Inden jeg opdagede det, havde jeg sat vaskemaskinen igang med hvert eneste stykke træningstøj jeg ejer og derfor kunne jeg ikke gå i fitness centeret i stedet. Det betyder nul fitness bonus point idag og ingen svinkeærinder resten af ugen. Jeg vil i mål i denne uge.

God tid

Idag har jeg først et møde kl 13, så jeg har dejligt god tid her til morgen. Det er blevet udnyttet til en times tids strikning iført badekåbe og med tekoppen indenfor rækkevidde. Jeg strikker på Lolita trøjen på livet løs for jeg har fået ambition om at få den færdig inden sommerferien - jeg er nemlig sikker på, at trøjen vil klæde Luccas stræder umanerligt godt. Dybest set tror jeg vist ikke det er realistisk at blive færdig; Lolita er nemlig et af de strikke projekter som kræver tid og koncentration og ryggen er endnu ikke færdig. Der er kun tre en halv uge til vi kører til Lucca for at holde to ugers ferie der efterfulgt af en uge på Korsica.

Nu vil jeg tage i Øbrohallen og svømme minimum en halv time og tjene endnu et fitness bonus point.

søndag den 18. maj 2008

Audrey

Så kom husfotografen hjem fra Japan og færdiggørelsen af Debbie Bliss Bobble Rib Sweater'en kan billed dokumenteres.
Sweater'en er strikket på pinde 3,75 i Debbie Bliss Cathay istedet for originalgarnet Casmerino, da jeg gerne ville have en mere sommerlig sag end Casmerinoen ville give.

Bortset fra, at ærmerne er blevet lige lange nok, så er den super. Med piratbukser og mine guld/sølv ballerina sko er det "ren Audrey Hepburn" og den stil er jeg vild med. Er allerede begyndt at lægge skumle planer om flere af den type sweatre.

Men nu må jeg videre med Lolita trøjen. Den tager tid med alle snoningerne og boblerne, så jeg kan ikke forstyrres med den i hænderne. Det er mægtig fint med ro og uforstyrrethed idag, hvor krop og sjæl er påvirket af en udsøgt champagnemiddag med Trine og Flemming igår - det blev meget sent og i bagklogskabens klare lys er det tydeligt, at vi fik åbnet en enkelt eller to flasker mere end vi burde. Det betaler vi så for idag......

torsdag den 15. maj 2008

Et projekt mindre

Så lykkedes det mig at finde motivationen til at færdigmontere Debbie Bliss Bobble Rib Sweater og den snurrer nu i vaskemaskinen, så den kan være klar til at promenere i weekenden (måske allerede imorgen aften....). Bortset fra, at ærmerne er blevet en smule lange, er den blevet præcis som jeg drømte om. Nærmere detaljer og billede kommer, når sweateren er tør og Niels (min hjemmefotograf) er kommet hjem fra Japan.

Nu er jeg kun fem gange fra min fitness bonus, så det presser på med at beslutte, hvad bonus skal være. Den taske, som jeg havde kig på er ude af slutspurten efter jeg "prøvede" den i butikken igår - den er alt for stor til sådan en pygmæ som mig; ærgerligt for den er stadig toplækker. Til gengæld kunne det være relevant at få et par sko på listen, så det tygger jeg lidt på...........

tirsdag den 13. maj 2008

Bonus drømme

Det var svært, meget svært at forlade sommerhuset igår for at tage til pinsefrokost hos mor og far. Jeg har i den grad nydt det pragtfulde vejr - så meget, at jeg på ingen måde nåede alle de projekter, jeg havde forestillet mig. Nåede dog det vigtigste, nemlig ukrudts lugning af mange kvadratmeter, så nu kan jeg igen overskue haveprojekterne. Strikkeprojekterne lå totalt døde; håber at finde motivationen frem imorgen aften.

Jeg nærmer mig min fitness bonus med hastige skridt. Seks gange mere og jeg må købe mig selv en lækker (gerne luksuriøs!) ting. Har ikke besluttet, hvad det skal være, men er gået i halv seriøse overvejelser. Det kunne jo være en lækker bodystocking til sommerens transparente skjorter, som fx. denne her Prima Donna Madison sag. Eller en halskæde fra Nicolette Stoltze - de er ikke så dyre, som det umiddelbart ser ud. En kjole, som denne er også en mulighed. Eller noget fra den absolutte favoritbutik Zone 1. Eller en toplækker og topdyr taske, jeg har set hos Lola Pagola, eller, eller........

fredag den 9. maj 2008

En dejlig dag

Jeg er snart på vej i seng efter endnu en dejlig dag. Olivia og jeg har holdt fri idag og nød en langsom, langsom morgen inden vi tog i sommerhus, hvor vi skal være til mandag. Her er vidunderligt skønt og havet er så smukt, så smukt - det bliver jeg aldrig træt af at kigge på.

Jeg har planlagt at få lavet en del havearbejde, men har også medbragt et par "næsten færdige" strikkeprojekter, som jeg gerne ville have færdige i løbet af pinsen. Har glemt kameraet på Østerbro, så dokumentation må vente.

onsdag den 7. maj 2008

Det er idag et vejr.......

Et solskinsvejr.......Bare vi dog havde sådan et vejr altid. Holdt fri idag og tog i sommerhus og lugede lidt ukrudt. Der var absolut pragtfuldt - solskin og helt stille bortset fra fuglekvidder. Imorgen skal jeg arbejde om formiddagen og i studiegruppe resten af dagen, men fredag kan jeg holde fri og tyvstarte pinsen i sommerhuset. Uhmmm det bliver godt.

torsdag den 1. maj 2008

Ferie rytme


Ferien er ved at være slut. Vi skal hjem i morgen efter en dejlig uge med sol, motion og afslapning. Ferie får ofte hurtigt en egen dagsrytme. Denne feries dagsrytme blev hurtigt:

 1. Op omkring kl 7.30

 2. Olivia, mormor og morfar til morgengymnastik ved poolen mens jeg svømmer en halv time.

 3. Indkøb til morgenmad på vejen hjem

 4. Morgenmad i lejligheden; et par pinde strikkes; indsmøring i solcreme.

 5. 1-2 timer ved poolen; for mit vedkommende afbrudt af en times motion (yoga, pilates eller body toning).

 6. Frokost, strikning, indsmøring i solcreme.

 7. Afslapning ved poolen; for mit vedkommende måske afbrudt af en times motion.

 8. Indkøb til middag.

 9. Madlavning, badning og middag.

 10. Underholdning på feriecenterets torv.

 11. Godnat

Sådan går tiden så hurtigt på en ferie. På toppen blev der tid til et par gange i spa’en, en gang massage, minigolf og mit livs første fysioterapi behandling.

Jeg har i nogle år jævnligt haft ondt i den ene arm og skulder. Det er blevet værre det sidste halve år, hvor jeg har strikket mere end almindeligt intensivt og jeg frygtede, at en fysioterapeut ville forbyde strikning. Men fysioterapien blev en positiv overraskelse; dommen var ”mange års dårlige arbejdsvaner”, som efterhånden har givet mig et smertende vrid i skulderen. Det burde heldigvis kunne fixes med fysioterapi og øvelser og fysioterapeuten kommenterede det ikke en gang, da jeg nævnte, at jeg strikker en del.
Det har været en dejlig uge og jeg kunne godt blive her lidt endnu. Hvis altså ikke det var fordi, at jeg savner Niels og glæder mig til at komme hjem til ham.