søndag den 30. november 2008

Sejt tøse strik

Jeg er altid på jagt efter strikkeprojekter til Olivia - det er så hyggeligt at strikke til lige præcis hende - men for det allermeste bryder hun sig ikke om mine forslag til modeller. Klassisk børnestrik hopper hun ikke på; næ nej, det skal gerne have et lidt frækt design og/eller noget spændende garn; glimmer, glitter og skarpe farver hitter.

Hos Laughing hens fandt jeg en børnestrik bog fra Colinette Yarns. Den så interessant ud og jeg bestilte den.

Den ankom og BINGO - Olivia har bestilt de første fire projekter.Det er i høj grad garnet der gør disse modeller, så jeg måtte på jagt efter Colinette garn. Efter lidt net surfing fandt jeg Colinette slaraffenland: Colinette Yarns og bestilte straks garn til de to første projekter - en sweater og en vest

Strikke nedtrapningen er fortrængt for en stund....

søndag den 23. november 2008

Sjælden søndag

I dag har været en af de alt for sjældne søndage uden aftaler og uden faste planer for dagen. Jeg bilder mig ind, at min barndoms søndage altid var sådan, men her er jeg muligvis ramt af samme fænomen, som når jeg i erindringen ser hver eneste sommerdag med strålende sol på en klar blå himmel og hver eneste vinterdag med frostklar himmel og mig som skøjteprinsesse på søen.

Men uanset har det været en dejlig doven søndag.

Noro garnet til Mavis ankom langt om længe med posten i fredags og som jeg altid har det med Noro kan det kun gå for langsomt med at finde ud af, hvordan farverne løber, når garnet strikkes. Selvom Mavis egentlig skal bagerst i køen af strikkeprojekter, strikkede jeg et nøgle i dag, så jeg liiiige kunne se, hvordan farverne arter sig.
Billedet yder ikke farverne fuld retfærdighed; i virkeligheden er der mere grønt og lilla. Det bliver en smuk sweater.

Min fars Alzheimers sygdom tærer mere og mere på mors kræfter, så hun trænger til forkælelse. Et fint, lunt og blødt cashmere tørklæde skal hun have, når jeg ser hende på fredag. Tørklædet er strikket i Cashmere Elite fra Karabella Yarns. Pinde 3,75. Mønsteret er fra den lille bog "Vogue Knitting Shawls".
I julegave skal mor have en stola i en smk blågrå farve i Rowans Kidsilk Haze.

Det skal være næsten to meter langt, så det har vist sig at være et lidt mere ambitiøst og langsommeligt projekt end jeg tænkte oprindeligt.

Olivias skole har lukket imorgen og jeg holder fri sammen med hende. Vi skal på julemarked i Tivoli, pynte op til jul og bage ingefærkager. Vi har forberedt os lidt idag ved at hente julepynten på loftet og dejen til kagerne laver vi lige om et øjeblik.

mandag den 17. november 2008

Sejt


Olivia ville gerne have en kasket, så jeg hæklede en af det Tundra merinould, som jeg fik til rest efter strikningen af det lange halstørklæde. Olivia var stolt selv med til at lave pon pon'en på toppen. Da enderne var hæftet og kasketten klar, blev der poseret foran spejlet og dommen afsagt: "det er SEJT". Jeg oversætter glad til "godkendt".lørdag den 15. november 2008

2,5 meter tørklæde

Da jeg var i Washington i sommer fik jeg fingrene i en bunke superlækre og svinsk billige strikkebøger, bla. Runway Knits af Berta Karapetyan. Den er det rene slik og jeg tror snart jeg har brugt mange timer på at bladre i den og lægge planer om fantastiske strikkeprojekter.

Nu har et af dem materialiseret sig. Et lækkert 2,5 meter tørklæde i Tundra merinould strikket på pinde 7. Og så en hue til. Sættet skal være en gave til en teenager; håber det falder i god smag.
Men prøv lige at se her. Et lille udvalg af lækkerierne fra Runway Knits.Stolaen er jeg allerede igang med i sort Tundra. Lidt kedelig at strikke, så det skrider langsomt frem på trods af de store pinde. Den sorte cardican i mohair har jeg luret på længe; mon ikke den kunne være endnu et Kid Silk Haze projekt?

tirsdag den 11. november 2008

Fnuglet og lunSå blev den færdig, den fnuglette cardigan. Jeg har haft den på i to dage nu og den er lækker, lækker - et klart hit; lun og blød og let.
Cardiganen er strikket i Rowans Kid Silk Haze på pinde 4,0. Opskriften er fra Kim Hargreaves "Nectar".
Jeg er blevet vild med det garn. Det må der strikkes mere af; meget mere. Har blandt andet planer om en lang frakke i sort og en spindelvævsagtig langærmet bluse. Men jeg starter med en julegave til min mor. Hun skal have et sjal i den skønneste lyseblå Kid Silk Haze. Købte garnet igår og ville straks igang, da jeg kom hjem, men lace-pindene i den rigtige størrelse var optaget af et projekt i "hvile". Har bestilt pindene på nettet og venter blot på, at de skal ankomme med posten, så jeg kan komme igang.

søndag den 9. november 2008

10 års bryllupsdag

Vi havde ti års bryllupsdag i fredags og vi fejrede ti fantastiske år med to dages spa-ophold på Alter Meierhof ved Flensburg. Ren luksus forkælelse for krop og sjæl.

Og så tyder alt nu på, at min firma hjemmeside er klar til at blive sluppet fri imorgen. Det har godt nok været en svær fødsel, men jeg er meget, meget tilfreds med resultatet. Nu skal jeg for alvor ud og sælge; desværre kunne timingen med finanskrise dårligt være værre, men indtil videre har jeg besluttet at tage det helt køligt og glæde mig over, at jeg til gengæld har max mulighed for at være top tunet, når der kommer opgangstider igen.

Strikke mæssigt har jeg gang i en mængde mindre projekter: et cashmere tørklæde til min mor, et 2,5 meter halstørklæde og en hue som gave til "en hemmelighed", en vest i alpacauld til Olivia, sokker til Olivia.

Den fnuglette cardigan har længe ventet på at blive monteret. Sidste weekend lykkedes det mig at få dampet stykkerne og det var planen at gøre den færdig i denne weekend. Jeg mangler at strikke krave, sy stykkerne sammen samt at sy knapper i. Det ville være stort, hvis jeg kunne få det gjort i aften.