onsdag den 19. januar 2011

Dunkel uge

Ind i mellem er der en enkelt dag, hvor man tænker, at man aldrig burde være stået ud af sengen, men en hel uge af den karakter  tror jeg ikke jeg har oplevet før. Det har jeg så nu :-(

Det startede med et fælt virusangreb på min PC. De sædvanlige scanning og cleaning programmer havde ingen effekt og jeg måtte aflevere den til en professionel PC doktor, som efter et døgns tid kunne meddele, at de ikke så godt ud. Det tog ham det meste af en uge, at få PC'en igang igen. En uge, hvor jeg ikke vidste om mine data var reddet og ......... rigtige kvinder tager som bekendt ikke backup, så det var en gyser. Nu ser det heldigvis ud til at data er OK - en kæmpe lettelse.

Som om det ikke var rigeligt på en uge, kørte en bus ind i min parkerede bil. Jeg så det ikke selv, men en venlig sjæl havde sat en seddel i ruden, med information om bus nummer og tidspunkt. Nu skal jeg så have Arriva til at acceptere at betale for reparation. Det eneste jeg kunne se var en mindre skramme, men efter at have kørt i den viser det sig, at det er mere alvorligt. Det ene forhjul er åbenbart påkørt og sidder løst og skævt - tør ikke selv køre den på værksted; Falck må hente den!  

Meget frustrerende uge. Frustration dulmes glimrende med strikkeri og hækleri, så det er da kommet noget positivt ud af. Mere om det snarest. Nu skal jeg lige have fat på Falck og finde ud af, hvordan jeg kommer til møde i Hillerød uden bil.

fredag den 7. januar 2011

Av min arm

Hver fredag starter dagen med en pilates enetime; en hel time med min helt egen pilates intruktør, som herser rundt med mig på sin egen blide måde - husk nu navlen ind, bækkenbund op, træk vejret, brystet frem, lang nakke, bækken frem, bløde knæ, og så videre. Vi slutter af med lidt massage og afslapning og jeg går derfra med en følelse af at være fornyet og revitaliseret. Ren forkælelse, rigtig godt for min krop og jeg har fået en meget større kropsbevidsthed og vist nok også en bedre holdning i det halvandet år jeg har tilladt mig denne fredags luksus.

I dag havde vi meget fokus på min højre skulder og arm, som har været lidt sart længe. I øjeblikket er det værre og jeg skal virkelig være opmærksom på at undgå bevægelser som gør ondt. Jeg har en lumsk mistanke om, at de sidste ugers hækleri er skurken. Først alle bøjlebetrækkene og nu en stor tung plaid jeg er ved at hækle i forskelligt uldgarn fra lageret.

Jeg er venstrehåndet, men hækler med højre. Gad vide om man kan lære sig at hækle med venstre? Et forsøg værd.

mandag den 3. januar 2011

Blik tilbage og frem

Her på årets første hverdag en glad tanke tilbage til 2010, som for mig var et absolut fantastisk år. 2010 var året, hvor jeg fyldte 50 i juli - glad og lykkelig for mit liv og det blev markeret med et eventyrligt og meget bevægende fødselsdagsarrangement. Jo, jeg er noget rørstrømsk nu, men jeg kan ikke andet, når jeg tænker tilbage på den skønne dag sammen med alle de dejlige mennesker, som var kommet helt til Toscana for at fejre fødselsdag sammen med mig. 70 var vi til heldagsarrangement og fest; der er vist ikke gået en eneste dag siden, hvor jeg ikke har tænkt en lille lun tanke på den dag og jeg ved, at det vil være sådan meget, meget længe.
 
 Har du lyst kan du se mere her: http://www.youtube.com/watch?v=RhwwkSWz5Hg   (sæt fuld skærm og lyd på).

2011 bliver nok lidt mere ydmygt og roligt, men det er nu heller ikke så ringe. Vil gerne have læst og strikket mere og så er der jo det sædvanlige ønske om mere motion. Vil starte nu med en god lang tur rundt om søerne inden jeg henter Olivia.


søndag den 2. januar 2011

Kunstigt åndedræt

I næsten to år har bloggen her ligget helt stille og været meget tæt på at dø helt. Jeg har været optaget af andre sager og mistet interessen for at blogge, men nu har jeg lyst til at give bloggen lidt kunstigt åndedræt og vække den til live igen.

Lad mig starte med lidt strikke/hækle rapportering :-) Jeg har som vanligt mange større og mindre projekter i gang; i juleferien har jeg hygget med småprojekter.


Et halstørklæde til Olivia i fjollet "pom-pom garn" fundet i en lille garnbutik i Florida. Ikke særligt behageligt at strikke, men et sjovt og dejligt blødt resultat og den kræsne datter er glad for det.

Jeg har længe haft en ambition om at få nedbragt mit store lager af halve og hele nøgler bomuldsgarn. Det meste er et levn fra Olivia var yngre og jeg strikkede bomulds sager til hende i en lind strøm - sparkedragter, bukser, bluser, trøjer, kjoler, nederdele, hatte, huer, bamser, sokker, tæpper. Det kom der mange gode projketer ud af, men også mange små portioner garn, som jeg synes er for gode til at smide ud. Lidt grydelapper og køkkenhåndklæder er det blevet til hen ad vejen indtil jeg blev grebet af en ny dille: hæklede bøjlebetræk! Ligesom dem oldemor havde. Hyggelige og så føles det lidt luksusagtigt at kunne hænge den sarte silkeskjorte eller den fine kjole på en blød bøjle.Ti styk blev det til inden jeg løb tør for gamle bøjler. Og de skal nemlig være gamle for på nyere bøjler kan man ikke skrue krogen af. Jeg må på jagt i mors og svigermors klædeskabe. 

Jeg ønsker alle et fantastisk nyt år. 2010 var for mig et helt eventyrligt år - mere om det i næste indlæg.