mandag den 28. februar 2011

Uden arm - ingen strik

Jeg kan slet ikke vente med at komme igang med denne


frakke/lange trøje i Noros Taiyo (bomuld, silke, uld, nylon). Den vil passe perfekt som overtøj til foråret og da jeg satser på, at foråret er lige om hjørnet, kan det næsten kun gå for langsomt med at komme igang.

Og langsomt er lige præcis som det går, for den er bare helt gal med armen igen og det vil være ganske hasarderet at strikke endsige hækle. Det gik galt i vinterferien i Lucca, hvor jeg hæklede intenst på et tørklæde til Olivia. På fjerdedagen var det færdigt, men det var min højre arm desværre også. Jeg har før haft problemer med den arm, men aldrig så slemt som denne gang, hvor jeg ikke kunne sove om natten for smerter. Jeg holdt armen i absolut ro resten af ferien og i sidste uge, da vi var kommet hjem. Det gik bedre og bedre og fredag til pilates var der ingen smerter, så vi arbejdede en del med arm/skulder øvelser. Det skulle jeg åbenbart ikke have gjort for lørdag morgen vågnede jeg op med afsindige smerter i armen - jeg har vel overbelastet den til pilates eller også var jeg for vild, da jeg dansede i festligt lag med venner fredag nat! Det går meget langsomt fremad og i nat tror jeg, at jeg kan sove uden smertestillende. Strik og hækling er sat på pause nogle dage endnu og så skal jeg vist have den arm undersøgt og behandlet.

Jeg har været sammen med min barndomsveninde Lone hele dagen i dag. Over lagkage og te på Konditori La Glace siger hun pludselig: "Kan du huske da min mormor lærte dig at strikke?" Nej, det kan jeg ikke, men jeg har faktisk ofte luret på, hvem der mon lærte mig at strikke. Af en eller anden grund kan jeg overhovedet ikke genkalde mig det, men har i mange år ment, at det nok var min faster; mest baseret på udelukkelsesmetoden..... kunne ikke se, hvem det ellers skulle være. Det er en rar tanke, at det var Lones kære mormor som har lagt kimen til min strikke passion. Vi blev enige om, at mormor med garanti sidder i sin himmel og glæder sig over alle strikkeprojekterne.

fredag den 11. februar 2011

Krydstogtstrik

Da jeg fyldte 50 år i juli forærede min dejlige mand mig en uges luksus krydstogt i Caribien. Vi var afsted i efterårsferien i oktober og det var bare skøøønt. En forkælet og dekadent ferieform, som jeg gerne gentager :-) Til den lange flyrejse og til de sene eftermiddage i badekåbe på terassen havde jeg medbragt strikkeprojekt Semones fra Anny Blatt.


Under cardiganen er en ærmeløs top og det er i første omgang kun den der skal strikkes. Masser af snoninger, dutter og sager. Egentlig ikke vanskelig at strikke, men nogen koncentration krævedes, så flyveturen København-Chicago-Miami gik hurtigt med dette strikketøj i hænderne. Det lykkedes mig at miste den helt uundværlige snoningsnål mellem Chicago og Miami og da det slet ikke kunne gå at sejle afsted uden at kunne strikke, måtte vi opstøve en strikbutik på vej til havnen. Vi fandt frem til The Yarn Shoppe i Fort Lauderdale, som også har en netbutik. Netbutikken ser vældig velorganiseret ud, mens den fysiske butik var en totalt uoverskuelig rodebutik med garn fra gulv til loft. Mange, mange lækre garner. Hvis jeg havde været der alene, var det med garanti endt med et overophedet kreditkort, men med Niels og Olivia på slæb, blev det begrænset til et par tørklæde projekter og så selvfølgelig snoningsnålen.

Jeg blev ikke helt færdig med toppen på krydstogtet og projektet har ligget helt stille indtil den seneste uge. Og nu er den klar.


Beklager billedkvaliteten. I virkeligheden er toppen ikke skæv og farven er temmelig anderledes; nærmest lys stålgrå. Strikket på pinde 4 i ren silke: Luxury fra Filatura di Crosa. En klassisk sommersag, som jeg tror bliver et hit med en habitjakke over. 

Der var seddel fra postbudet idag. Pakken fra Laughing Hens er kommet og jeg må nå på posthuset i i morgen.torsdag den 3. februar 2011

Hæklerier

De hæklede bøjlebetræk vækkede en gammel passion for at hækle. Som teenager hæklede jeg rigtig meget.   Lyseduge, grydelapper, håndklæder, julepynt, etc. Alt sammen noget en teenager ikke kunne bruge til noget som helst, så det blev foræret væk til mor, mormor og tanter. Det er først for ret nyligt, at det for alvor er gået op for mig, at man ganske glimrende også kan hækle tøj og da hæklede sager også florerer i modebilledet, måtte jeg straks igang med hækleprojekter.

Først skulle der indhentes inspiration og opskrifter og efter en hurtig tur på Amazon, var fire hæklebøger på vej. De var absolut guf at modtage; hold da helt op en masse lækre projekter....Fantastiske bøger med et væld af smukke og kreative designs. Sjaler, tørklæder, ponchoer, nederdele, kjoler, bluser, hatte, trøjer. Et utal af hyggelige projekter er allerede planlagt og Olivia har sat 10 (ti) post-it sedler i bøgerne ved de modeller hun gerne vil have, at jeg hækler til hende.

Da det er nyt for mig at hækle beklædning, er jeg startet i den lettere ende med en sag fra Olivias ønskeliste.


Hæklet af knap tre nøgler Savanna fra Katia. Hyggelig og nem at hækle, også selv om jeg skulle finde ud af at skalere størrelsen ned til en otterårig.

Næste hækle projekt er en lille cardigan til mig selv.

Jeg hækler den i sort Rowans Handknit Cotton, som jeg havde på lager fra et kuldsejlet sommerferie projekt. Er næsten færdig og jeg tror, at den bliver super god.