mandag den 27. juni 2011

Sommer


Så er skoleferien startet og vi er flyttet i sommerhuset ved Fakse Ladeplads. Arbejdet er skruet ned til det absolut nødvendige - i denne uge kan jeg nøjes med at tage på kontoret to dage og ellers blot klare lidt mails og telefoner, når det passer ind i sommerhus livet.

Årets nyanskaffelse til sommerhuset er en hængekøje købt på Lauritz.com. Den er genial; skøn at ligge i og der er sagtens plads til to. I dag har jeg brugt en del timer i hængekøjen - bikini, solcreme, en god bog i selskab med lyden og duften af havet. Det fås ikke bedre.

Jeg har flyttet en del halvfærdige hækle og strikke projekter med i sommerhus. Det ene startede jeg på i Italien i påsken og siden har det ligget temmelig stille.


Hvad er mon det? Joh, det skal såmænd gerne ende med at blive et sjal.48 ringe, som er hæklet sammen undervejs.


Derefter kant på begge sider. Der skal hækles fire af sådanne baner, som til sidst hækles sammen. Jeg manglede at lave den sidste bane og det kastede jeg mig over i går. Det er faktisk ret sjovt at hækle ringene og en særlig fornøjelse at hækle kanter på og se hvor fint det bliver. MEN nu er garnet sluppet op inden den sidste bane er helt færdig og der skal også bruges garn til den endelige sammen hækling.

Jeg håber der ligger endnu et nøgle i lejligheden i København ellers må jeg bestille et ekstra her og håbe på, at farven er nogenlunde ens selvom det er håndfarvet garn.

lørdag den 18. juni 2011

En dårlig og en god

Jeg har haft berøringsangst overfor min blog siden før påske. Hvorfor? Fordi lige inden påskeferien i Italien blev jeg færdig med min Noro frakke, som jeg havde strikket som en vanvittig på fordi jeg glædede mig sådan til at kunne promenere den i Luccas gader og stræder. Dagen inden afrejse var den færdig og jeg kunne spændt prøve den.


Det var godt nok en skuffelse. Ærmerne er for lange og resten for bred; kort sagt den er for stor. Sært, at jeg først opdager det, når alt er monteret, men det der med at tjekke størrelsen undervejs er vist bare ikke min stil! Og så er den blevet lidt skæv. Og farveforløbet var jeg allerede utilfreds med mens jeg strikkede den. Og farverne som jeg tænkte var nye og spændende til mig, må jeg erkende "larmer" alt for for meget på mig. Alt i alt en fiasko af de større og da jeg har en psykologisk barriere overfor at fremvise sådanne, har den famøse frakke siden ligget gemt væk i et skab og der har været helt, helt stille her på bloggen. Men nu må den og jeg ud af skabet. Nu mangler jeg blot en god ide til, hvad jeg skal gøre med den. Skal den omgøres til en plaid til sommerhuset, smides i genbrugscontaineren, bare trevles op til senere projekter, eller ??? 

Heldigvis går det som regel meget bedre med strikkeprojekterne. Blev færdig med et af de gode i går; lige i ret tid til, at det kan foræres til en 50 års fødselar i dag.

 


Et fjerlet sjal i påfuglemønster efter opskrift fra Sommerfuglen. Et hurtigt og enkelt mønster over fire pinde, så hu hej, hvor det gik. Sjalet er strikket i Rowans skønne Kidsilk Haze i farven Mist, som ikke rigtig kommer til sin ret på billederne. Svær at beskrive, men noget i retning af lys lavendel med en lys grå/isblå tone. Jeg er vild med den farve og har bestilt lidt nøgler til et projekt til mig selv.

Jeg håber Anne bliver glad for sjalet. Anne er en veninde, jeg lærte på psykoterapistudiet, så i fire år har hun set mig strikke i hver en pause og det er vist ganske passende, at hun i dag skal begaves med netop strik.